Hulp bij het invullen rekentool - voor airco en warmtepomp vergunningsaanvragen

Gepubliceerd op 10 november 2021 om 22:25

De geluidsberekening voor u airco vergunningsaanvraag - De Rekentool geluid warmtepompen en airco's

Sinds 1 april 2021 is de regelgeving aangepast op het gebied van geluid van airco's en warmtepompen. Sinds die datum vragen veel gemeenten bij een vergunningsaanvraag voor een airco unit of warmtepomp dat u "aantoonbaar maakt dat deze installatie binnen de strengere geluidsnormen zal vallen". Om dit aan te tonen heeft de overheid de RVO tool, ook wel bekend als de "rekentool geluid warmtepompen en airco's" ontwikkeld. Een ingevulde versie van deze tool moet u nu dus ook in vrijwel alle gemeenten meesturen met uw airco vergunningsaanvraag.

Omdat deze tool is gemaakt door echte geluidsexperts is het voor leken een hele klus om deze correct in te vullen. Dit is echter wel belangrijk omdat uw vergunning afhangt van de uitslag uit deze tool. Daarom helpen wij, als geluidsexperts op het gebied van airco's en warmtepompen, nu onze klanten niet meer alleen met geluidsadvies (www.geluidsmetingwarmtepomp.nl) maar ook met het invullen van de RVO tool voor uw airco vergunningsaanvraag. Wij doen dit voor slechts €95 (excl. BTW).

Waarom wij helpen bij het uitvoeren van de geluidsberekening via de rekentool

Voordat wij zijn begonnen met www.aircovergunning.nl runden we al een adviesbureau gericht op geluid van airco's en warmtepompen, namelijk www.geluidsmetingwarmtepomp.nl. Via dit adviesbureau werden we vaak benaderd voor hulp bij het invullen van de rekentool voor airco vergunningsaanvragen. Veel architecten, installateurs of particulieren hebben namelijk geen achtergrond in geluid, en daarom is het correct invullen van de geluidstool vaak een hele klus. Ze vroegen dan of wij van geluidsmetingwarmtepomp.nl dit a.u.b. voor ze wilden doen. Om onze klanten hierin te kunnen voorzien hebben we ons met www.aircovergunning.nl volledig verdiept in deze geluidsrekentool zodat wij onze klanten hier zo snel mogelijk (en daarmee zo scherp geprijst) kunnen helpen. 

Bent u gebaat bij hulp met het invullen van de airco geluidstool?  

Als we kijken naar onze klanten zien we verschillende redenen waarom onze hulp wordt ingeschakeld, bijvoorbeeld omdat mensen geen verstand hebben van geluid en daarom niet snappen hoe de RVO rekentool werkt of omdat mensen er zeker van willen zijn dat de geluidsberekening correct wordt uitgevoerd. 

Beantwoord u - een deel van - onderstaande vragen met ja? Neem dan contact met ons en we helpen u met het invullen van de tool: 

  • Bent u van plan een airco of warmtepomp te plaatsen bij uw woning? 
  • Heeft u geen achtergrond als geluidsexpert?
  • Heeft u geen zin om u minimaal 4 avonden te verdiepen in een 60+ pagina's tellende handleiding, die gescherven is voor en door geluidsexperts?
  • Wilt u graag dat de geluidsberekening correct wordt uitgevoerd om vergunningsproblemen na plaatsing te voorkomen?
  • Heeft u haast met het opsturen van de vergunningsaanvraag voor uw airco of warmtepomp? 
  • Wordt u graag volledig ontzorgt als het aankomt op het uitvoeren van de geluidsberekening via de RVO-tool? 

Hoe gaat dit in zijn werk?. 

Om u volledig te ontzorgen in het opstellen en uitvoeren van de geluidsberekenig voor uw airco of warmtepomp vergunningsaanvraag gaan we alsvolgt te werk: 

Voorafgaand aan het maken van de geluidsberekening bespreken wij telefonisch met u de situatie en we vragen u om bepaalde informatie en foto's aan te leveren. Dit overzicht zetten we voor u op de mail. Het is afhankelijk van uw situatie welke informatie u precies moet aanleveren, maar dit staat allemaal duidelijk in de mail. Daarom is het voor u slechts een kwestie van doorsturen. In veel gevallen is het voldoende om alleen een plattegrond van uw woning met ons te delen. 

Vervolgens berekenen wij of uw airco of warmtepomp zal voldoen aan de vernieuwde geluidseisen d.m.v. het invullen van de rekentool voor geluid van warmtepompen en airco's. Dit is de door de overheid opgelegde standaard voor dit soort vergunningsaanvragen. 

Het resultaat leveren we altijd binnen 1 week na het ontvangen van de informatie & de betaling. Indien u de berekening sneller nodig heeft kunt u een spoedaanvraag doen en ontvangt u het resultaat binnen 48uur.  

Het enige wat u vervolgens nog hoeft te doen is deze geluidsberekening toe te voegen aan uw vergunningsaanvraag. 

Als de berekeningen aantonen dat het niet mogelijk is om te voldoen aan de nieuwe geluidsnormen voor Industriegeluid uit het Bouwbesluit 2012, dan sturen we u een mail met advies voor geluidsreducerende maatregelen. Indien gewenst lichten we deze geluidsreducerende maatregelen verder toe om u te helpen in de keuze.

Als u nog vragen heeft over het invullen van de geluidstool voor uw vergunningsaanvraag van uw airco of (zwembad) warmtepomp, neem dan gerust contact met ons op.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Huub Joosten
2 jaar geleden

Graag een geluidsbereking met de rekentool voor een airco [buitenunit op het balkon] van ons appartement; ik beschik over gespecificeerde offerte voor plaatsing, foto's en tekeningen van het appartementengebouw en ons ons eigen appartement e.d.

Frans van der Pas
een jaar geleden

Goede middag,

Wat kost het om een zg WPAC tool voor ons in te vullen.
We hebben een airco geplaatst waarbij de buiten gevel tegen de zijkant van onze woning is gemonteerd, en we dus vergunning plichtig zijn.
Tekeningen alsmede gegevens van de geplaatste airco zijn ter beschikking.

Ik verneem graag van u.

Met vriendelijke groet,

Frans van der Pas
Sr.Project Engineer
EQUANS Zuid Nederland BV