Zwembad warmtepomp

Gepubliceerd op 24 mei 2021 om 17:58

Overlast door zwembad warmtepomp

Steeds meer Nederlanders hebben een zwembad, helemaal sinds de coronacrisis.
Natuurlijk is het hartstikke fijn voor de eigenaar, een eigen zwembad. Wat een luxe om hier lekker baantjes in te kunnen trekken of de kids te laten spelen.
Vanwege het Nederlandse klimaat is het voor veel mensen een logische oplossing om het zwembad te verwarmen. Hierdoor wordt het seizoen sterk verlengt dat het zwembad gebruikt kan worden.
In veel gevallen wordt er gekozen voor een zwembad warmtepomp om het zwembad te verwarmen. Een erg degelijke oplossing om een zwembad te verwarmen.
Er kleven echter ook nadelen aan het verwarmen van een zwembad door middel van een warmtepomp.
Een zwembad warmtepomp produceert geluid, en dit geluid wordt vaak als storend ervaren.
Door het vaak storende geluid dat zwembad warmtepompen produceren is het sinds 1 april in de meeste gemeenten verplicht om een geluidsberekening, de RVO tool, aan te leveren bij de vergunningaanvraag voor uw zwembad warmtepomp. Dit om te voorkomen dat eigenaren van het zwembad, of de buren, na plaatsing overlast ervaren van de zwembad warmtepomp. 

De geluidsberekening (RVO tool) voor uw vergunningsaanvraag

Met onze focus op geluidsoverlast door warmtepompen en airco's zijn wij de beste (en scherpst geprijsde) partij voor het opstellen van het uitvoeren van een geluidsberekenig voor uw vergunningsaanvraag van uw zwembadpomp of airco unit. Wij ontzorgen u volledig op dit onderdeel en vullen de RVO tool, ook wel bekend als de "rekentool geluid warmtepompen en airco's", helemaal vvoor u in. Het enige wat u vervolgens nog hoeft te doen is deze geluidsberekening toe te voegen aan uw vergunningsaanvraag. 

Voor het invullen van deze rekentool voor uw airco vergunningsaanvraag gaan wij alsvolgt te werk: 

Voorafgaand aan het maken van de geluidsberekening bespreken wij telefonisch met u de situatie en we vragen u om bepaalde informatie en foto's aan te leveren. Wij zullen altijd duidelijk aangeven welke informatie en foto's we precies van u nodig hebben (dit is afhankelijk van uw situatie) zodat dit voor u een kwestie is van doorsturen. In veel gevallen is het voldoende om een plattegrond van uw woning met ons te delen, wij kunnen hier dan vervolgens alle benodigde informatie uit halen.

Vervolgens berekenen wij de geluidsdruk na plaatsing van de airco of warmtepomp d.m.v. het invullen van de RVO rekentool, dit is een door de overheid opgelegde standaard.

Het resultaat leveren we altijd binnen 1 week na het ontvangen van de informatie (& de betaling). Indien u de berekening sneller nodig heeft kunt u een spoedaanvraag doen en ontvangt u de ingevulde rekentool binnen 48uur.  

Als de berekeningen aantonen dat het niet mogelijk is om te voldoen aan de nieuwe geluidsnormen voor Industriegeluid uit het Bouwbesluit 2012, dan sturen we u een mail met advies voor geluidsreducerende maatregelen. Indien gewenst lichten we deze geluidsreducerende maatregelen verder aan u toe om u te helpen in de keuze.

Als u nog vragen heeft over het invullen van de geluidstool voor uw vergunningsaanvraag van uw airco of (zwembad) warmtepomp, neem dan gerust contact met ons op.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.